Slovenija - popolna dežela za ribolov

Blejsko jezero

Bled je dokazano en najlepših krajev v Sloveniji. To pisano alpsko mestece ob jezeru z otokom, obdano s čudovito pokrajino, bo navdušilo avanturiste, športnike, romantične duše in pohodnike.

 

Blejski krapi

Blejsko jezero je tektonsko ledeniško jezero, leži na nadmorski višini 475 m in je na nakaterih delih globoko celo do 30 m. Že od nekdaj ga odlikuje bogata populacija krapov, prav na Bledu pa so ujeli tudi največjega - tehtal je več kot 20 kilogramov. Prvo pravilo nadebudnih podiralcev rekordov je vreči trnek v vodo uro pred sončnim vzhodom in potrpežljivost do enajste ure zvečer. Odlično se bo obrestoval najem vodnika, saj vas bo že zgodaj zjutraj peljal na najboljša ribolovna mesta in poskrbel za rezervacijo mesta. Ribiški vodnik, ki pozna jezero in krape kot svoj lasten žep, vam bo dal dragocene nasvete in vas naučil pravih tehnik.

 

Ne samo ribolov

Verjamemo, da bi Bled najraje obiskali zaradi tistega velikega krapa, o katerem ste pravkar brali, vendar mesto ponuja toliko več. Predlagamo ogled Blejskega gradu, najstarejšega v državi, ki kraljuje s strme stene nad jezerom. Od tam lahko občudujete pravljičen pogled na jezero in otok, na katerega se lahko odpeljete s tradicionalno pletno - enim od blejskih simbolov. Druga, malo bolj aktivna pot do otoka je veslanje s SUP-om, ga lahko najamete ob jezeru. Na otoku ne pozabite pozvoniti na zvonec želja! Kot veste, Bleda ne morete zapustiti, če ne poskusite znamenite kremšnite, simbola blejske gastronomije. Našli jo boste v skoraj vsaki slaščičarni in restavraciji.


Več informacij lahko pridobite na spletni strani: Ribolov Blejsko jezero.

Nazaj na seznam